C# VE JAVA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

C# VE JAVA

bilşim ve yazılımda son nokta
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Ortaklar
Istatistikler
Toplam 7 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: AhmetCe00664761

Kullanıcılarımız toplam 72 mesaj attılar bunda 72 konu
Anahtar-kelime
işlem

 

 Online tehlikeler ve tehditler

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin



Mesaj Sayısı : 72
Kayıt tarihi : 02/12/08

Online tehlikeler ve tehditler Empty
MesajKonu: Online tehlikeler ve tehditler   Online tehlikeler ve tehditler Icon_minitimePerş. Ara. 04, 2008 1:06 am

İnternetin modern sahtekârları sizi dolandırmak, verilerinizi çalmak veya PC'nize zarar vermek için vakit kolluyor.

Bilgisayarlarımızda, hiçbir yerde saklamadığımız kadar fazla kişisel bilgi saklıyoruz. Buna rağmen gereken önlemleri almadıysanız becerikli bir hacker'ın bu bilgileri çalması hiç de zor değil. Oysaki değerli bilgilerinizi korumak için bir güvenlik uzmanı olmak zorunda değilsiniz.

Bugün kullanılan online dolandırıcılık yöntemlerinden bazıları bütçenizi ciddi biçimde sarsabilir, banka hesabınızı boşaltabilir veya kimlik bilgilerinizin hırsızlara satılmasına sebep olabilir. Kendinizi bazı tehlikelerden korumak için güdüleriniz yeterli olabilir. Ama bazı güvenlik sorunlarıyla başa çıkabilmek için biraz PC ve internet bilgisine de sahip olmanız gerekiyor. Bu yazımızda, internetten gelen 10 farklı tehlike üzerinde duracağız ve bunlardan nasıl korunabileceğinizi açıklayacağız.

1. Phishing

Phishing'in bu yıl içinde ülkemizde büyük bir patlama yaptığı ve çoğu internet bankacılığı kullanıcısının hala bu tuzağa düştüğü su götürmez bir gerçek. Phishing (balık avlama) yönteminin prensibi, sizi bir şekilde kandırarak banka hesap bilgilerinizi kendi elinizle dolandırıcıya vermenizi sağlamak. ‘Oltaya takılırsanız' dolandırıcı çok kısa bir sürede hesabınızı boşaltabiliyor veya yüklü faturalarla karşılaşmanıza sebep olabiliyor.

Phishing saldırısı genelde bankanızdan gönderilmiş gibi görünen bir e-postayı almanızla başlar. Bu e-postalarda bankanın kullandığı e-posta formatı kullanılır ve ilk bakışta oldukça inandırıcı görünür. E-posta mesajında, herhangi bir sebepten dolayı hesap bilgilerinizi doğrulamanız gerektiği belirtilir ve bu amaçla bir form doldurmanız istenir. Oysa e-postadaki linke tıkladığınızda açılan web sayfası bankanıza ait değil, dolandırıcı tarafından hazırlanmış sahte bir sayfadır. Forma girdiğiniz kişisel veriler ve kredi kartı bilgileri de anında dolandırıcının e-posta adresine gönderilir.

Phishing yönteminden korunmak için biraz sağduyulu davranmanız yeterli. Öncelikle, bankanızın hiçbir zaman e-posta yoluyla bilgi talebinde bulunmayacağını bilmelisiniz. Böyle bir e-postayı banka dışında bir şirketten aldıysanız, e-postadaki linki dikkatle inceleyin. Şirketin resmi web adresi yerine farklı bir adres görüyorsanız, özellikle bu adres çeşitli rakamlardan oluşuyorsa kesinlikle tıklamayın. E-postadaki yazım ve noktalama hataları da size önemli bir ipucu verebilir. Türkçe bilgisi genelde ilkokul düzeyinde olan dolandırıcıların yazdığı mesajlarda çok fazla imla hatası bulunduğunu görüyoruz. Bu sahte e-postaları resmi ve hatasız bir üsluptan ayırt etmekte fazla zorlanmayacaksınız.

2. 4-1-9 yöntemi
4-1-9 yönteminin orijinali Nijerya'dan türemiştir. Bu dolandırıcılık yönteminde, eline büyük miktarda para geçecek olan birisi, işlem masraflarını karşılayamadığı için parayı teslim alamamaktadır. Bizim karşılaştığımız örneklerin bazılarında dolandırıcıya dedesinden miras kalıyor, bazısı altın madeni keşfediyor, bazılarına da piyangodan büyük ikramiye çıkıyordu. Bu kişilerin banka masraflarını karşılamayı kabul edip parayı gönderirseniz, kendilerinden bir daha asla haber alamazsınız.

Bu yöntemin güncel bir türevi de Avrupa Lotosu veya Uluslar Arası Loto'yu konu alıyor. Size gönderilen e-postada, Amsterdam'da yapılan çekilişte adınızın çıktığından ve büyük bir ikramiye kazandığınızdan bahsediliyor. Parayı almak için yapmanız gereken tek şey vergisini ve diğer masraflarını karşılamak.

Bu yöntemden korunmanın en basit yolu bu tür e-postaları görür görmez silmek. Hiç kimse size boş yere para vermez ve katılmadığınız bir çekilişi kazanamazsınız. Para hırsına yenik düşmeniz büyük bir aptallık olacaktır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://csharp.yetkinforum.com
 
Online tehlikeler ve tehditler
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Online alışveriş rehberi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
C# VE JAVA :: BİLİŞİM :: İnternet-
Buraya geçin: